16 Nisan 2008 Çarşamba

Cinsel açlık ve ifade özgürlüğü

Nedir bu Türk medyasını ve toplumunu bu kadar seks düşkünü yapan, kadını insanlıktan uzaklaştıran ve sadece cinsel meta haline indirgeyen?
http://www.dusunceler.org/1/2008/04/14/pippa-bacca/
http://www.rusya.ru/tur/index/medya_incisi?id=167
http://www.rusya.ru/tur/index/rusya_gnlr/print?id=84

Yazılardan alttakinde geçen ama pek konuşulmayan bir konu da ciddi gazete olmasını beklediğimiz Hürriyet'in online kısmının rezil hali. Basılı gazeteyi denetlerken online kısmını yeni yetme hevesli gençlere bırakmışlar galiba. Tamamen ciddiyetten uzak yazılar 'İnternet Özel' diye yayınlanıyor. İncir çekirdeğini doldurmayacak konular Foto Analiz diye 40 parçada yayınlanıyor - ki hit miktarı artsın. Ve yazıda geçen anket rezaletleri. Basın ahlakına uymayacak fotoğraflar. Sanki birileri aha bakın iş yaptık diyebilmek için önüne ne gelirse vitrine çıkartıyor.

Sürekli demokrasi lafını ağzından düşürmüyor bir kesim - islamcı mı desem muhafazakar mı karar veremedim. Söz söyleme haklarından, düşünce haklarından, giyim haklarından dem vuruyorlar. Ama nedense savundukları sadece kendileri için kısıtlanan şeylerin özgür bırakılması. Nedense kendi cephelerinden birileri kendi inandıkları sınırlar dışında giyiniyor diye bir kadına en ahlaksız sıfatları savururken bu özgürlük akıllarına gelmiyor, yada örnegin Danimarka'daki karikatür krizinde kimse düşünce özgürlüğü demedi, sırf aynı yada komşu milletten diye alakasız kişilerin mallarını yağmalayıp yakıp yıktılar.
Şu linkteki Avrupalı sağ görüşteki bir yazar kendi bakış açısından İslam adına hareket edenlerin çarpıklıklarını ve kendi devletlerinin bile onları korumadaki acizliğini anlatıyor. İslam adına konuşmak serbest, Hristiyanlığı anlatmak misyonerlik -> boğaz kesilecek. Hristiyanlığı hakir görmek serbest, Muhammedi hakir görmek -> katli vacip.

Hiç yorum yok: